Byta barnförsäkring

Det kan finnas flera anledningar till att byta barnförsäkring. Kanske är det så att ni ska flytta utomlands och behöver en barnförsäkring som täcker skador och olycksfall som inträffar utanför Norden. Eller så har ni börjat jämföra barnförsäkringar och hittat en försäkring som helt enkelt passar er bättre.

Om ditt barn är friskt brukar det vanligtvis inte vara några problem att teckna barnförsäkring hos ett annan bolag, det finns dock en sak ni bör ha i åtanke du ni tänkt byta barnförsäkring. Om ditt barn drabbas av en sjukdom eller råkar ut för en olycka kan det innebära problem med att få den nya försäkringen att gälla eftersom en barnförsäkring normalt sett inte gäller för sjukdomar och skador som fanns vid tecknandet av försäkringen.

Hur gör jag för att byta barnförsäkring?

Om ni tänkt byta barnförsäkring är det en god idé att höra med det nya försäkringsbolaget och göra en hälsoprövning (som vanligtvis är obligatorisk vid tecknandet av en barnförsäkring) så att ni kan säkerställa att en barnförsäkring hos dem beviljas. Detta innan ni säger upp den gamla barnförsäkringen. Ni bör även vara medvetna om att det kan förekomma karensperioder för barn som är från 6 år gamla och uppåt - Något som ni bör kolla upp med det nya försäkringsbolaget.

Ni bör även hålla er uppdaterade vad gäller försäkringsvillkoren för just din barnförsäkring eftersom dessa kan ändras från år till år. Genom att alltid hålla koll på olika försäkringsbolag kommer ni kunna göra ett så bra byte av barnförsäkring som möjligt.