Försäkringsjobb

Jobb inom försäkring

Har du som mål att skaffa dig ett jobb inom försäkring men osäker på hur du tar dig in i branschen? Här ger vi dig tips på vägar att gå för att skaffa ett försäkringsjobb.

För att ta sig in i försäkringsbranschen krävs främst tidigare erfarenhet och i många fall även utbildning för att kvalificera sig till specifika jobb inom försäkring.

Försäkringsutbildning

Gå en försäkringsutbildning för att lära dig allt om försäkringar eller vässa dina redan befintliga kunskaper. Här nedan listar vi olika möjligheter för att gå en försäkringsutbildning:

Utbildning.se

– Vill du jobba inom försäkring så kan du ha stor nytta av att gå en försäkringsutbildning genom utbildning.se. Sök bland flera olika utbildningar och kurser för att bygga upp ditt kunskapsförråd.

Ifu.se

– IFU är en av Sveriges ledande leverantörer av utbildningar inom försäkring. Bläddra bland en rad olika försäkringsutbildningar i olika former och inriktning.

Forsakringsutbildning.se

– Försäkringsutbildning AB är företaget där namnet talar för sig självt. Här hittar du försäkringsutbildningar som gör det möjligt för dig att säkra dina kunskaper.

Lediga jobb - Försäkring

Har du sedan tidigare haft ett försäkringsjobb och vill söka dig vidare eller känner du dig redo att ge dig in i branschen? Möjligheterna är oändliga då det finns mängder av olika försäkringsjobb där ute. Här nedan listar vi tre aktörer som förmedlar försäkringsjobb på nätet. Ta del av jobbannonser för att söka jobb inom försäkring idag!

Populära arbetsgivare – Försäkring

Det finns mängder av olika försäkringsbolag där ute som potentiellt kan vara din framtida arbetsgivare. Om du inte söker försäkringsjobb via en arbetsförmedlarsida kan du istället vända dig direkt till försäkringsbolagen för att komma i kontakt och söka dig ett jobb inom försäkring. Här nedan listar vi flera populära arbetsgivare inom försäkring:

Folksam – Ett av Sveriges största försäkringsbolag där varannan svensk är försäkrad. Med över 100 år erfarenhet inom försäkring förstår man Folksams storhet i branschen.

IF Försäkring – Med ca 6800 medarbetare och 3,7 miljoner kunder över hela Norden och Baltikum är IF en storspelare på marknaden för försäkringar.

Länsförsäkringar – I över 180 år har Länsförsäkringar varit ett aktivt bolag som vuxit större och starkare för varje år. I dag är Länsförsäkringar ett givet val av försäkringsbolag bland flera hushåll runt om i landet.

Skandia – Med ca 1,4 miljoner kunder är Skandia ytterligare en storspelare på marknaden för försäkringar med en vision om att skapa trygghet och bidra till ett hållbart värdeskapande genom att vara ett ledande pensionsbolag som tar ansvar.

Försäkringsjobb – Lön

Innan man ger sig in i ett försäkringsjobb är det oftast av intresse att bilda sig en uppfattning över löneläget i branschen. Det är det även för verksamma inom försäkring för att ta reda på att man har rätt lön i förhållande till kunskap och erfarenhet.

Med en bra bild över löneläget bland försäkringsjobb kommer du enklare kunna komma fram till vad du kan ha för löneanspråk i en ny tjänst eller vid löneförhandling.

För försäkringsrådgivare och försäkringssäljare räknar man den genomsnittliga lönen till ca 46 200 kronor per månad. Vill du ta del av ytterligare lönestatistik vad gäller försäkringsjobb? Klicka dig in på respektive sida: